18:36 Hazaértem az irodából.
19:05 Süti a sütőben.
Igen, ennek a sütinek az elkészítése tényleg nagyon gyors, mivel egy élesztő nélküli, inkább kekszes állagú fahéjas csigáról van szó, de isteni finom lesz a végeredmény. Az egyszerűség kedvéért muffinformában sütöttem őket, mindenkinek ezt ajánlom, főleg a szilikonos verziót, mivel ott nem kell kivajazni/kilisztezni a formát. Jöjjön is a recept:
Élesztő nélküli fahéjas csiga kb. 15 darabhoz
Tészta:
2 bögre liszt + egy kicsi még a nyújtáshoz
2 evőkanál cukor
3 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
3 evőkanál puha vaj
3/4 bögre tej
1 tojás, kissé felverve
Töltelék:
4 evőkanál vaj
1 bögre barna cukor
3 teáskanál őrölt fahéj
Bevonat:
1 bögre porcukor
2-3 evőkanál citromlé
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Készítsd el a tölteléket: egy tálban keverd össze egy villával a hozzávalókat morzsás állagúra.
3. Készítsd el a tésztát: egy nagy méretű tálban keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Kézzel, vagy a gépi mixer tésztakeverőjével keverd a vajat a száraz hozzávalókhoz. Ezután lassan add hozzá a tejet és a tojást is.
4. Ha összeállt a tészta, kilisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra, majd egyenletesen szórd el rajta a tölteléket a széleknél 2-2 centit kihagyva. Tekerd fel a tésztát (épp úgy, mint egy piskótatekercsnél), és ne ijedj meg, ha reped: mivel muffinformába teszed, nem fog meglátszani.
5. Egy éles késsel vágd fel 12-15 szeletre, helyezd őket muffinformákba, majd süsd 20-25 percig.
6. Ha elkészült, hagyd kihűlni kissé, majd készítsd el rá a bevonatot. Keverd össze a porcukrot a citromlével, majd csorgasd rá a kész csigákra. Frissen és másnap is isteni!
Sütés előtt, telefonnal fényképezve:
Ilyen lett a végeredmény:
Korábbi receptjeink:
Sunburst Lemon Bars
Kókuszos Cupcake
Csokis Cupcake
A receptet a Recipegirl oldalról adaptáltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.