Vendégposzt: Viruló Karácsonyi Ünnepeket!

2011.november.02. 07:02

fashionista

0 komment

Lili, a legjobb barátnőm virágkötő, így az ünnepek közeledtével megkértem, hogy mutassa be Nektek a legfrissebb lakásdíszítési trendeket. A továbbiakban az ő cikkét olvashatjátok:

Manapság a karácsonyi dekorációk már szeptember végén megjelennek az üzletekben és mi csak kapkodjuk a fejünket, hogy már tényleg itt tartunk? Most, hogy a hosszú hétvégét a halloween-i bulikkal és a halottak napi megemlékezéssel hátunk mögött tudjuk, itt az ideje, hogy az ünnepi díszítések is terítékre kerülhessenek végre. Vegyük most sorra milyen alkalmakat rejt a naptár, mik a trendek a díszítésben 2011-ben. Részemről virágkötészeti szemmel.

 

Advent – adventi koszorú

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. Idén november 27-én kezdődik.

Az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben egy rózsaszín kivételével lila, mert a katolikus hagyományok szerint az advent színe a lila a bűnbánatot, a rózsaszín a közelgő ünnepet jelöli.

Ha azonban díszítésünk nem a hagyományokat, hanem a trendeket követi, idén a következő színösszeállítások a befutók:
-ezüstös árnyalatok
-piros szürkével
-kékek, zöldek
-színkavalkád
-piros és fehér

Ajtódíszek: nem csak fenyőből készülhet koszorú vagy kopogtató, próbáljunk ki alternatív megoldásokat!

 
Asztaldíszek: emeljük az ünnep fényét élő virágból készült kompozíciókkal!

Karácsonyfa: ha már mű, legyen színes!


Az ünnep növényei: amarillisz, mikulásvirág, fagyöngy, karácsonyi kaktusz

Tipp:

Advent kiállítás a Néprajzi Múzeumban – 2011. november 25-27.

A Néprajzi Múzeumban hagyományosan megrendezésre kerül az adventi ünnepi virágkiállítás, bemutató és vásár. A nagyközönség megismerheti a virágkötészeti divatot, a divatszíneket, szép, ízléses kompozíciók, és a közelgő ünnepekhez kiváló ötletek várják az érdeklődőket. 

Források: Blooms, Martha Stewart, Home Trend, IM

0 komment

Címkék: karácsony virág dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://ourcelebration.blog.hu/api/trackback/id/tr123346642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása