Egyedi és pénztárcabarát dekorációk húsvétra

2012.március.11. 17:37

fashionista

0 komment

Közeleg a húsvét, és ha ki akarjuk élvezni a szépen dekorált lakás örömeit, akkor itt az ideje belevágni a dekorációk elkészítésébe. Viszont mivel ilyenkor sok a költség, jönnek a rokonok, sonka-tojás-kalács-torma, ezért igyekeztem pár száz forintból kihozható, de mégis a 'piros tojás+barka' kombinációnál egyedibb ötleteket keresni nektek:

1. Krepprépák
Felhasznált anyagok: 1 ív karton, 1 ív narancssárga és egy ív zöld krepp papír, ragasztó
Kell még: olló
Opcionális: kiskosár, damil
A kartonból vágjatok ki háromszögeket, és hajtsatok belőle tölcsért. Ragasszátok meg, majd tekerjétek körbe a narancssárga krepp papírral. A zöld papírból vágjatok hosszúkás háromszögeket, majd azt is erősítsétek hozzá a répátokhoz, végül egy utolsó narancssárga papíros tekerés és ragasztás: készen is vannak a répák. Damillal az ablakba lógatva vagy kosárkában az asztal közepére állítva is aranyos.

2. Mécsestartó élő virággal
Felhasznált anyagok: vizespohár, mécsesek, befőttesgumi, virágok
Nagyon látványos, mégis teljesen egyszerű dekoráció, ha a megszokott, sima vizespoharainkra befőttesgumival egy-egy szál virágot erősítünk, majd mécsest teszünk bele.

Easter Decoration

3. Tavaszi ajtódísz
Felhasznált anyagok: egy régi ernyő, maradék szalagok, virágok és/vagy barka, kifójt tojások, szákvászon
A megszokott kerek ajtódíszek vicces alternatívája lehet az, ha egy régi esernyőt dekorálunk ki szalaggal, teszünk bele virágokat és zsákvászonba bújtatott, megfestett tojásokat.

Springtime Door Decoration

4. Zöldséges csokrok
Felhasznált anyagok: váza, virágok, zöldségek, rafia
A díszkáposzta óta tudjuk, hogy a zöldségek igenis nagyon dekoratívak tudnak lenni: a lenti asztaldíszek elkészítéséhez is csak pár répa, salátalevél és virágok kellenek, hogy üde és tavaszi legyen a végeredmény.

Flowers and vegetables display

5. Papír nyuszifészek
Felhasznált anyagok: 1 ív barna csomagolópapír, ragasztó, tűzőgép vagy vékony drót, tojások
Opcionális: fű
A csomagolópapírból vágjunk hosszú, vékony szálakat, majd a végüket tűzzük/drótozzuk  össze. Tekerjünk belőle fészket, majd alul rögzítsük ragasztóval. 1-2 helyen vágjunk bele ferdén a papírok közé, hogy a kikandikáló laza szálaktól még eredetibb legyen az összhatás.

Paper Easter Basket Decoration


 

6. Cseresznyefaágak vázában
Egy csöppnyi japánt varázsolhatunk a lakásba néhány rügyező cseresznyefaág segítségével, amelynek a szépségét hosszú időn át élvezhetjük majd

Pink flowers and branches bouquet

7. Palackok és páfrányok
Keressünk pár szép formájú palackot, majd állítsunk beléjük 1-1 szál páfrányt. Minimalista stílusú lakások látványos kiegészítője lehet.

Simple Easter Mantel Display

Forrás 1, 2

 

0 komment

Címkék: húsvét virág dekor 2012 tavasz

A bejegyzés trackback címe:

https://ourcelebration.blog.hu/api/trackback/id/tr864309941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása