Az utolsó morzsa

2012.május.04. 11:47

fashionista

0 komment

Nem nagyon szoktunk nektek kávézókat/éttermeket/bisztrókat ajánlani, de egy olyan bűbájos helybe botlottunk Amszterdamban, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül. A De Laatste Kruimel, azaz az utolsó morzsa nevű hely a város központjában van (Spui villamosmegálló, onnan át a hídon), egy apró utcában (Langebrugsteeg 4 szám), ahová belépve azonnal elvarázsolva érezzük magunkat: isteni sütemények, sós finomságok, croissant, scone csábítanak szendvicsek, friss gyümölcslevek és forró kávé társaságában. A konyha annyira nyitott, hogy a szakács munkapultjánál is vannak székek, akár ott is ülhetünk, amíg ő szeleteli a quiche-re a kecskesajtot. A családias légkör itt szó szerint értendő, az egyik pincérnő lánya éppen könyörgött az anyukájának, hogy hadd facsarja ő a narancslevet cserébe egy frissen sült pain au chocolatért. A raklapokból álló pultokon túl a berendezés nagy része bolhapiacokról származik, az egyedi tapétát pedig órákon át lehet nézegetni.

A kirakatban állandóan változik a kínálat: ami elfogy, annak a helyére frissen készült sütemények kerülnek.  A képen gombás-spenótos quiche és paradicsomos-bazsalikomos-mozzarellás kenyérpuding kelleti magát.

Brownie, gyümölcsös kenyérpuding, kétféle citromtorta, sajttorta, csokitorta - raklapokon kihelyezve a kirakatba. Mi citromtortát kóstoltunk (kétszer is visszamentünk érte): linzeralapon kétféle krém: az egyik nagyon könnyű, hihetetlenül gyümölcsös, amjd afelett egy habosabb réteg. Tökély, amely az utolsó morzsáig elfogyott.

A legjobb használati módja a retró hangulatot árasztó, csipkézett szélű tortapapírnak:

A dekoráció: raklapok, porcelán cukortartók a bolhapiacról, egyedi tapéta és sok, rózsaszín virág.

A citromtorta és a kismadár a tapétán:

Raklapok:

Pödört bajusszal bámuló urak:

Íme maga az utolsó morzsa:

0 komment

Címkék: gasztro édesség kávézó amszterdam

A bejegyzés trackback címe:

https://ourcelebration.blog.hu/api/trackback/id/tr804488048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása