A kókusz kétszer

2012.június.05. 11:29

fashionista

0 komment

Ismét egy recept következik, ezúttal egy egyszerűbb, mint az előző csokis cupcake volt: gyorsan összedobható kókuszos cupcake-et készítettem, ráadásul egyből kétféle krémmel. Az alap muffin egy csokis és egy citromos krémet (illetve tölteléket) kapott.

Kókuszos muffin (16 darabhoz)
9 tojás (csak a fehérje szükséges)
20 dkg kókuszreszelék
12 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval verd kemény habbá.

3. A száraz hozzávalókat keverd össze egy másik tálban, majd lassan szórd rá a tojásfehérjére. Nagy mozdulatokkal keverd össze a tésztát, hogy ne törjön össze nagyon a fehérje.

4. Kanalazd a keveréket muffinpapírral kibélelt, szilikonos vagy kivajazott-lisztezett muffinformába.

5. Süsd kb. 15-20 percen át. A tészta akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkáló szárazon jön ki, de még nem barnult meg a teteje, inkább rózsaszínes az árnyalata a tésztának, belül pedig hófehér.

6. Várd meg, amíg teljesen kihűl, utána jöhet a krém!

Én ezúttal kétféle krémmel dolgoztam: az egyik az ITT leírt csokoládé ganache, ugyanazzal a mártogatós-rózsás technikával, a másik pedig egy készen vásárolt lemon curd, azaz egy isteni, citromos-vajas szósz, amit még EBBEN az amszterdami kávézóban szereztem be. Ez egyébként könnyen elkészíthető házilag is, receptet ITT találtok hozzá.

A citromos krém -mivel kicsit folyós volt- nem volt alkalmas olyan szép minta készítésére, mint a csokoládé ganache, így inkább megtöltöttem vele a muffinokat: almamagozóval egy kis lyukat vágtam mindegyikbe, majd belekanalaztam a krémet úgy, hogy a tetejére is bőven jusson:

A tészta régi családi recept a nagynénémtől, de ő nem muffinformában szokta megsütni, hanem egy tepsiben készíti, főzött csokikrémmel keni meg, majd kókuszreszelékkel díszíti. Ezen felül tortaformában is kisüthető, kb. közepes vastagságú lesz akkor a tészta. Tényleg nagyon sokféleképpen használható alaprecept ez, nálunk szinte mindegyik családi ünnepen elkészítjük, mivel nagyon egyszerűen és gyorsan össze lehet dobni, de mégis különleges a hófehér tészta miatt.

0 komment

Címkék: gasztro recept muffin cupcake

A bejegyzés trackback címe:

https://ourcelebration.blog.hu/api/trackback/id/tr694566567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása